Van NBA rookie of the year naar NBA ALL star, wie is deze jonge ster?

  • , door Rishie Kasie
  • 2 min lezen
ja morant sdfjskdf

Ja Morant Rookie of the year die op weg is om NBA All star te worden. Maar wie is Ja Morant? Hoe is hij ontdekt en wat zal de toekomst zijn van deze jonge prodigy?

Ja Morant, was pas 10 jaar oud toen zijn vader een basketbal veld had gemaakt in zijn tuin. Zijn droom was om een van de beste basketbal spelers ooit te zijn. Door zijn hulp van zijn vader had hij veel getraind met tractor wielen waar hij bij elke training 25 tot 50 keer op moet springen, en het beheren van de step back jumper moest trainen. De hoogte van het springen wordt dus niet altijd bepaald door lengte of bepaalde basketbalschoenen. Maar door vastberadenheid en discipline. 

De toekomst van de jonge Ja zag er goed uit met gemiddeld 27 punten, 8 rebounds en 8 assists in zijn junior jaren. Maar jammer genoeg wou niemand hem erkennen voor zijn skills op de veld omdat hij te klein en niet gespierd was. Maar dat zou allemaal op een dag veranderen wanneer hij aan het basketballen was en de coach assistent van de college club Murray hem per ongeluk tegen kwam. Door het kopen van een zak chips uit een automaat zag hij Morant basketballen en dacht dat dit de recruit was die hij zocht. Hij belde gelijk zijn hoofd coach op om te zeggen dat ze de persoon hebben gevonden die ze wilde recruiten.

Na zijn recruitment kon Hij aan iedereen laten zien wat voor talent hij had. Bij zijn 1e seizoen bij de Murray scoorde hij gemiddeld 12.7 punten, 6.5 assists en 6.3 rebounds waardoor hij een naam voor zichzelf heeft gemaakt. Toch waren er mensen die zeiden dat Ja nog niet klaar was voor de big league en dat hij grote basketballers niet kon defenden. Toch bleek dit helemaal niet waar te zijn, Ja liet zichzelf zien door in zijn volgende seizoen bij de Memphis Grizzlies Rookie of the year te worden en gemiddeld 17.8 punten te scoren, 7.3 assists en 3.9 rebounds.

Na zijn seizoen bij de Memphis Grizzlies was hij ook nog uitgenodigd voor een NBA All star game in zijn 3de seizoen. Ja liet zien dat hij een van de beste rookies is van het jaar, maar De volgende vraag is kan hij de volgende stap maken naar superstar?

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.