welke basketbal accessoires passen bij jou?

  • , door Jean Claude | Burned Sports
  • 1 min lezen
Russel min

Zoals je weleens heb gezien bij basketbal spelers of het nu op buiten op het veldje of in wedstrijd is, dragen ze veel accessoires. Waarom doen ze dit nu? Is het voor de sier of heeft het nu toch een functie? Ik zal het jullie even in het kort uitleggen

welke basketbal accessoires passen bij jou?

Zoals je weleens heb gezien bij basketbal spelers of het nu op buiten op het veldje, in wedstrijd of in de NBA is, dragen ze veel accessoires. Waarom doen ze dit nu? Is het voor de sier of heeft het nu toch een functie? Ik zal het jullie even in het kort uitleggen

Wat is er allemaal

Je hebt ze vast weleens gezien  zweetbanden, hoofbanden, enkel brace, compression broekjes, compression legging, compression shirtjes, shooting sleeves en er zijn er nog veel meer om op te noemen. Dit zijn allemaal kleine dingetjes die spelers gebruiken om hun spel te verbeteren tijdens de wedstrijd maar zijn ook nuttig voor wanneer je even op de bank zit.

Functie

Al deze producen zien er wel heel leuk uit en het lijkt met al deze accessoires of je heel goed kunt spelen maar al deze producten hebben ook een functie. Neem als eerste de compression artikelen van een merk net als McDavid. De compression broekjes, legging en sleeves absorberen ten eerste zweet, daarnaast helpt het je spieren warm te houden gedurende de wedstijden zodat je minder snel last krijgt van je spieren. Daarnaast hebben veel broekjes, legging en sleeves voering bij de plekken waar je gemakkelijk op kunt landen zoals je knieën en ellebogen, dit zorgt ervoor dat wanneer je valt je minder pijn hebt. Ook houden ze het lichaam warm gedurende lange periodes. Enkel en knie braces zorgen ervoor dat je de enkel en knieën bi bepaalde bewegingen tegen worden gehouden die der niet goed voor zijn. Bijvoorbeeld wanneer je tijdens het spelen door je enkel gaat zorgt je brace ervoor dat de klap wordt opgevangen en je minder pijn zult hebben en dat vermindert de kans op een ernstige blessure. Hoofd en zweetbanden klinken al vanzelfsprekend, ze houden zweet vast tijdens de wedstrijd.

Beter spel

Misschien is het na het lezen van dit  tijd om te investeren in wat accessoires. Het kan  je spel verbeteren en de kans op blessures verminderen  en dat wil iedereen wel. Ook zie je er dan wat leuker uit op het veld.

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.