De muzikale verassing(en) van de NBA

  • , door Daan Smits
  • 3 min lezen
hi-res-ec41837a979742a8bb8cb26034560348_crop_north

Ondanks de maatregelen hier in ons eigen kikkerlandje gaat de NBA in Amerika gewoon lekker door, ook deze week is er weer een hoop gebeurd in de basketbalwereld waar we je graag van op de hoogte brengen... toch maar even verder dus!

De Utah Jazz, het eerste team in de NBA dat de 20 overwinningen behaalde, maar dat was door niemand verwacht. Maar ze zijn er gekomen door dinsdag de Boston Celtics met 122-108 te verslaan, Utah hoopt hiermee dat 2021 het jaar zal zijn waar de Utah Jazz de ''first round curse'' kan verslaan en zich verder kunnen plaatsen in de NBA Playoffs.

"Ik vertelde jullie aan het begin van het jaar: we zijn twee jaar op rij uit de eerste ronde gestuiterd. We moeten daar voorbij zien te komen. Dat is het, ' zei de jazz point-guard Donovan Mitchell. "Daarna gaan we door met het behalen van onze doelen. Onze gedachte zit vast bij het kampioenschap. We zijn hier niet om te zeggen: ‘Laten we gewoon de eerste zijn’ en om daar dan niets mee te doen.

utah-jazz-donovan-mitchell-nba

"We proberen het hele ding te winnen, en dat is de mentaliteit van dit team en deze groep. Je ziet het met ons spel, je ziet het met ons doorzettingsvermogen en vastberadenheid."

Mitchell belichaamde dat alles zeker door de vijfde overwinning op rij van het team te leiden - en 16e in de laatste 17 wedstrijden van Utah - door nog eens 36 punten te scoren met negen assists, waarin Donovan 10 van de laatste 18 punten van het team wist te scoren.

 

Return Of Rose

De New York Knicks bereikten een overeenstemming om de  Detroit Pistons-guard Derrick Rose over te nemen en hem te herenigen met coach Tom Thibodeau. De Knicks stuurden guard Dennis Smith Jr. en een 2021 tweede ronde draft pick via de Charlotte Hornets naar Detroit.

 

Problemen zorgen voor vetrek Kevin Porter Jr. 

Daarnaast hebben De Cleveland Cavaliers ook niet stil gezeten en hebben ze hun de first round draft pick uit 2019 Kevin Porter Jr. ingeruild naar de Houston Rockets voor een toekomstige second round pick. De keuze is top-55-beschermd, wat betekent dat het waarschijnlijk nooit zal worden overgebracht, vertelden bronnen aan ESPN.

nba-basketball-kevin-porter

The Rockets nemen het op tegen Porter, een 6-foot-4 (1,94m)  die de 30e overall keuze was in de draft van 2019, als een terugwinningsproject nadat persoonlijke problemen hem dit seizoen hebben verhinderd om te spelen bij de Cavaliers. Porter, 20, had vorig seizoen gemiddeld 10,0 punten, 3,2 rebounds en 2,2 assists tijdens een veelbelovend rookiejaar.

Bronnen vertelden Brian Windhorst van ESPN dat de Cavaliers besloten te ruilen of af te zien van Porter nadat hij afgelopen vrijdagavond een schreeuwende wedstrijd had gehad met teamofficials, toen hij zijn eerste wedstrijd van het seizoen bijwoonde. Porter was boos dat zijn kluisje was verplaatst naar een extra gebied nadat zijn oude kluisje was gegeven aan Taurean Prince, die vorige week samen met Jarrett Allen in de James Harden-handel van vier teams arriveerde.

"Na een zorgvuldige en doordachte evaluatie, hebben we de zeer moeilijke en collectieve beslissing genomen om deze transactie te maken", zei Cavs GM Koby Altman in een verklaring. "Gezien de cultuur en omgeving die we hebben gewerkt om hier in Cleveland te cultiveren, vinden we dat deze stap in ieders belang is. "Kevin heeft een mooie toekomst voor zich als professionele basketbalspeler en is in wezen een goed mens."

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.