Afgelaste wedstrijden, onverwachte uitslagen en verbroken records

  • , door Daan Smits
  • 4 min lezen
GettyImages-1230519283

Een chaotische tijd, niet alleen in de basketbalwereld maar over het algemeen. Nieuwe maatregelen, een verlengde lockdown en gesloten winkels zorgen voor wat humeur bij sommige mensen, gelukkig zijn wij er om de mood wat op te vrolijken met het nieuws van de laatste weken uit de NBA

Een chaotische tijd, niet alleen in de basketbal wereld maar ook in het algemeen. Nieuwe maatregelen, een verlengde lockdown en gesloten winkels zorgen voor wat humeur bij sommige mensen, gelukkig zijn wij er om de mood wat op te vrolijken met het nieuws van de laatste weken uit de NBA 

De Standings 

De NBA slaagde erin om de eerste twee weken ernstige COVID-gerelateerde problemen te vermijden, maar de afgelopen dagen werd het erg rommelig met spelers die werden vastgehouden vanwege positieve tests en lockdowns maatregelen. De wedstrijd van zondag tussen de Boston Celtics en Miami Heat werd uitgesteld, waarbij ook teams als de Mavs en 76ers gedwongen waren om tijdens de week short-handed te spelen.

Dit alles leidde tot een uiterst inconsistente week in termen van prestaties. Het lijkt erop dat de meerderheid van de competitie nu ergens tussen de 4-6 en 6-4 ligt, wat zorgt voor een verwarde Power Rankings. Ondanks een verlies claimen de Los Angeles Lakers de eerste plaats van de 76ers, die een zware nederlaag leden tegen de Brooklyn Nets zonder Kevin Durant of Kyrie Irving voordat Philly's selectie werd uitgehold. De Celtics hebben in brand gestaan ​​en als ze zondag hadden gespeeld en gewonnen, waren ze misschien naar nummer 1 verhuisd.

nba-basketball-heat-2021

De Golden State Warriors, Dallas Mavericks, San Antonio Spurs en Oklahoma City Thunder maken deze week grote sprongen, terwijl de Atlanta Hawks, New Orleans Pelicans en Sacramento Kings een steile val maakten. We weten niet wat de toekomst in petto heeft voor de NBA, maar het is veilig om te zeggen dat er veel meer beweging in de ranglijst zal zijn dan in voorgaande seizoenen.

 

Verbroken Records 

De vernieuwde hoop van de Charlotte Hornets, LaMelo Ball. Je zal er de laatste tijd veel van hebben gehoord en dat is ook niet raar want de jongste van de Ball broeders laat zien dat hij zijn plek in de NBA duidelijk verdiend. De door Puma Basketball getekende superster wist in zijn wedstrijd tegen de Atlanta Hawks maar liefst 22 punten, 12 rebounds en 11 assists te behalen en dit zorgde ervoor dat hij het record verbrak als jongste speler in de NBA met een triple double wat eerst op naam stond van Markelle Fultz. Dit was nog maar zijn 5e wedstrijd van het seizoen, dus we zijn benieuwd wat hij nog allemaal kan gaan betekenen. Het is in ieder geval duidelijk dat de nieuwe look van de Hornets een duidelijke verbetering is op vorig jaar ze hebben nu namelijk een record van 4 wins en 1 loss. 


Verassende Resultaten

Ondanks het natuurlijk nog veelste vroeg is om denken te gaan voorspellen is het wel leuk om te zien dat teams die vorig jaar niks te zeggen nu zichzelf in de top van de standings bevinden. Zo heb je bij de Eastern Conference teams zoals de Hornets, Orlando Magic en de Indiana Pacers die nu erg hoog staan in het klassement, zij staan nu onder elkaar met de Pacers op de 4e plek met een record van 6 wins en 4 losses. Maar ook in de Western Conference is het raak hier zijn het vooral de Phoenix Suns en de Golden State Warriors die doen verassen. 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.