The Power Of Stretching...

  • , door Lavine Mahmoud
  • 1 min lezen
basketbal stretcher

In deze blog wordt er verteld over de beste stretchoefeningen, die helaas erg worden onderschat door basketballers en vele andere sporters. Stretchen is namelijk een van de meest beste technieken voor het verbeteren van atletische prestaties, het voorkomen van blessures en het op de juiste manier genezen van verrekkingen. Lees snel verder om erachter te komen hoe de oefeningen in elkaar zitten!

The Power Of Stretching...

Naast alle overwinningen zijn je spieren in je lichaam ook even toe aan heerlijke ontspanning… Tijdens het spelen ben je met van alles bezig. Je rent als een gek, springt er op los en draait alle kanten op. Hierbij zijn je spieren in de romp, benen en voeten goed betrokken. De quadriceps- en hamstringspieren spelen een belangrijke rol bij deze bewegingen, hetzelfde geldt voor de buik-, kuit- en bilspieren. Natuurlijk wil jij nog lang je skills blijven ontwikkelen én daarom hebben wij speciaal voor jou de beste stretch oefeningen op een rijtje gezet!

Stretchen is namelijk een van de meest underrated technieken voor het verbeteren van atletische prestaties, het voorkomen van blessures en het op de juiste manier genezen van verrekkingen. Wil jij net zo goed worden als jouw favoriete speler? Vergeet dan zeker niet om vanaf nu te stretchen! Je zult er geen spijt van krijgen..

Oefening 1: Roterende buik- en zijwaartse rekking

Ga met je gezicht naar beneden liggen en breng je handen dicht bij je schouders. Houd je heupen op de grond, kijk naar voren en sta op door je armen te strekken. Buig daarna langzaam één arm en beweeg de arm naar de grond.

Roterende buik- en zijwaartse rekking

Oefening 2: Gehurkte been-uit lies en adductoren rekking

Ga met je voeten wijd uit elkaar staan. Houdt een been recht en je tenen naar voren gericht, terwijl je het andere been buigt en je tenen naar de zijkant draait. Laat je lies naar de grond zakken en laat je handen op je gebogen knie of op de grond rusten.

Gehurkte been-uit lies en adductoren rekken

Oefening 3: Single heel drop en achilles stretch

Ga op een verhoogd object staan en plaats de bal van één voet op de rand van het object. Buig je knie lichtjes en laat je hiel naar de grond zakken.

Single heel dropen achilles stretch

 

Heel veel stretch plezier!

 

Tags

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.