Drake werkt mee aan nieuwe collectie Nike

  • , door Daan Smits
  • 3 min lezen
Drake_Nike_NOCTA-01_native_1600

Drake en Nike zijn al meerdere jaren bezig met een nieuwe line die samen met Drake is geïnspireerd op de cultuur, nou lijkt het eindelijk zo ver te zijn. 6God laat weten wat zijn mindset was tijdens het creëren van NOCTA.

Na zijn Laugh Now Cry Later-videoclip met Lil Durk die werd opgenomen op locatie bij de Nike Headquarters, en de release van zijn ‘’Certified Lover Boy’’ merch samen met Nike die voor een extra hype moet gaan zorgen bij de release van zijn nieuwe album. Lanceren Drake en Nike nu een nieuw sublabel, genaamd NOCTA. In de aanloop naar de eerste NOCTA-release deelt Drake zijn mening over het ontstaan van dit project.

‘’Eindelijk is dit moment voor mij rond’’ liet Drake weten, Ik bedoel, opgroeien met Nike was alles voor me. Het voelde alsof elke basketbalschoen  die ik wilde, elke atleet die ik leuk vond, alles wat ik vet vond van Nike was. Het betekende niets voor mij, tenzij het een Swoosh had.

 

Ik herinner me hoe al deze atleten Nike in hun eigen manier vertegenwoordigen, elk deed iets nieuws om op te vallen en hoe inspirerend dit voor mij was. Ik weet nog dat LeBron James besloot terug te gaan naar de Cleveland Cavaliers en dat er mega grote posters overal in de stad hingen, dit heeft destijds zoveel impact gemaakt dat ik daarna ook maar meteen 4 paar Lebron James basketbalschoenen heb aangeschaft. Ik heb altijd het gevoel gehad dat Nike de mogelijkheid had om een ​​entertainer op dezelfde manier te omarmen als atleten. Ik dacht erover na hoe gek het zou zijn geweest en wat het zou hebben betekend voor een artiest om een ​​grote Nike-deal te hebben.

NOCTA is een realisatie van al deze gedachten en alles waar ik op had gehoopt, van de cultuur waarin het is geproduceerd tot het product zelf, het belangrijkste, is de schaal waarmee ik het met de wereld kan delen.

nike-drake-nocta-streetwear

NOCTA gaat over het creëren van iets voor mensen die veel onderweg zijn. Mensen die functionele, comfortabele pasvormen willen die van de ene omgeving naar de andere kunnen worden aangepast. Zo willen wij dat basketballers met een Nike Basketbal net zo comfortabel kunnen zijn als ons rappers. we doen dit voor de cultuur.

De mentaliteit van NOCTA omvat ook loyaliteit en teamwork. Of je nu in Toronto, Londen of Parijs bent, er is deze uniforme look bijvoorbeeld de Nike Tech Fleece, de handschoenen, de hoed en het heeft een echt teamgevoel. Ik wilde een stukje van die cultuur waarmee ik ben opgegroeid, die manierl van denken, nemen en er het beste van maken. Met NOCTA probeerden we de hardste jas, het hardste trainingspak en de hardste handschoenen te maken. Gewoon het beste van die wereld.

drake-nike-nocta-streetwear

Deze kans is iets waar ik al heel lang op heb gewacht. Om geassocieerd te worden met het hoogst mogelijke niveau - dat was altijd mijn doel. We hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt, veel man- en vrouw uren. Om het allemaal tot eindproduct te zien komen, begint een opwindend nieuw hoofdstuk in mijn leven. 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.