De Tampa Bay Buccaneers winnen Super Bowl LV

  • , door Bart Hulsbosch
  • 6 min lezen
bucs-win-super-bowl-lv

In de nacht van 7 februari, hebben de Tampa bay Buccaneers hun tweede titel in de historie van de club weten te pakken. Ze versloegen de titelhouder Kansas City Chiefs met 31-9. Een overtuigende overwinning voor de Buccaneers die erin zijn geslaagd de Chiefs te weerhouden van een touchdown. Het was een wedstrijd die gedomineerd werd door het team van sterspeler Tom Brady, die nu zijn 7e Super Bowl titel te pakken heeft. Dat is meer dan wie dan ook.

De Tampa Bay Buccaneers winnen Super Bowl LV

In de nacht van 7 februari, hebben de Tampa bay Buccaneers hun tweede titel in de historie van de club weten te pakken. Ze versloegen de titelhouder Kansas City Chiefs met 31-9. Een overtuigende overwinning voor de Buccaneers die erin zijn geslaagd de Chiefs te weerhouden van een touchdown. Het was een wedstrijd die gedomineerd werd door het team van sterspeler Tom Brady, die nu zijn 7e Super Bowl titel te pakken heeft. Dat is meer dan wie dan ook. 

De wedstrijd

Het Raymond James Stadium is het decor van Super Bowl LV en thuisbasis van de Tampa bay Buccaneers. Hiermee zijn de Buccaneers het eerste team in de geschiedenis die in hun eigen stadion de titel kunnen winnen. Het belooft een waar spektakel te worden. In het eerste kwart komen beide teams niet sterk van start. Er worden niet veel 1st downs behaald en weinig mooie plays gemaakt. Nu is dat nog geen ramp, want vaak proberen de teams in dit eerste kwart een beetje te kijken wat het andere team van plan is. De Chiefs moeten het doen met een field goal en zetten de eerste 3 punten op het bord. Tampa Bay weet wel te scoren met een touchdown en komen dus 3-7 voor. Dan in het tweede kwart zijn Brady en de Bucs los. Ze weten maarliefst 2 touchdowns te scoren en er komt steeds meer lef in het team. De Chiefs lukt het weer niet om te scoren en komen niet verder dan weer een field goal. Het staat 6-21 wanneer beide teams de lockerroom in gaan en de fans kunnen gaan kijken naar de halftime show. De tweede helft is wederom voor de buccaneers, die in het derde kwart weer een touchdown weten te scoren en daarnaast nog een field goal. Het loopt alles behalve lekker bij Kansas city, die het weer alleen met een field goal moeten doen. Wanneer we het 4e en laatste kwart ingaan met een tussenstand van 9-31, lijkt de wedstrijd wel gespeeld. Kansas City zit niet in de wedstrijd en hebben maar 15 min om 3 touchdowns en een 2 point conversion te scoren. Dit gebeurd niet en de Buccaneers spelen de wedstrijd uit, ook zonder nog te scoren. De jonge talentvolle quarterback Patrick Mahomes doet er nog alles aan om in ieder geval een touchdown te scoren, maar het zat vandaag gewoon niet mee voor hem en zijn team. De Tampa Bay Buccaneers pakken Super bowl LV overtuigend, in een best wel eenzijdige wedstrijd. 

Het wilde niet lukken bij de Kansas City Chiefs

Een veelbelovend, jong en talentvol team. Vorig jaar wonnen ze de Super Bowl en dit jaar mogen ze de titel verdedigen. De verwachtingen zijn hoog en ze zijn misschien ook wel favoriet om de wedstrijd te winnen. Toch kunnen ze deze verwachting niet waarmaken. Ze komen maar niet lekker in de wedstrijd. Spelers als Travis Kelce en Tyreek Hill, waar je normaal altijd op kan rekenen, lijken zichzelf niet vandaag. Het hele seizoen weerhoudt niets ze van het vangen van die bal, toch lukt het de defense van de Buccaneers het om dat te voorkomen. De Chiefs kregen weinig kans om plays te maken, want de defense van Tampa bay speelde meesterlijk. De coverage was waterdicht, geen bal kwam er doorheen, niemand stond echt vrij. De spelers die het het meeste te verduren kregen was de offensive line van Kansas City. Er was veel gewisseld binnen de o-line, veel geblesseerde, dus veel nieuwe speler. De D-line van de Bucs voerde de druk zo hoog op dat Patrick Mahomes nergens meer naartoe kon. Hij kreeg ook geen tijd om een vrije man te zoeken en te gooien en als hij die tijd kreeg stond er niemand vrij. Op een gegeven moment kreeg je zelfs een beetje medelijden met Mahomes.

 Deze man bleef maar werken en bleef maar rennen, zoekende naar een mogelijkheid om te scoren. Zeker in het laatste kwart zag je dat de Quarterback er alles aan deed om nog te scoren maar hij kreeg gewoon geen tijd. Uiteindelijk bleef hij zelf maar rennen, tot wel 20 yards richting zijn eigen endzone, om vervolgens vallend en zwevend nog een onmogelijke bal de endzone van de tegenstander in te werpen, maar niemand die het in zich had om de bal te vangen. Het team van head coach Andy reid was op een gegeven moment ook gewoon te voorspelbaar. Er zat gewoon niet genoeg dynamiek in het spel. De hele tijd dezelfde lange passes en de running game werd gewoon te weinig gebruikt. Ook de defense van de Chiefs had een zware avond. Met zeker in de eerste helft een groot aantal overtredingen, die het ze ook niet makkelijk maakte. Je kunt nog discussiëren over het feit of alle overtredingen ook echt overtredingen waren, maar daar hadden ze de wedstrijd zeker niet mee gewonnen. Tampa Bay was gewoonweg te sterk. 

Een uitstekend Tampa Bay

4 kwartier, 2 helfte, 60 minuten lang, waren de Tampa Bay Buccaneers heer en meester in eigen stadion. Met natuurlijk een fantastische offense met Brady, Gronkowski, Fournette, Jones en Evans. Die eerste twee hebben natuurlijk iets speciaals. Brady en Gronkowski speelde samen al bij de New England Patriots en wonnen daar al een aantal titels. Dat kunstje klaren ze nu samen ook in Tampa Bay. Samen waren ze goed voor 2 touchdowns in de Super Bowl. De running backs van de Bucs waren een hele belangrijke schakel in deze wedstrijd. Zeker Leonard Fournette was af en toe niet te stoppen. Ook zeker doordat Tampa deze running backs gebruikte kon je nooit zeker weten wat ze gingen doen. Ze waren onvoorspelbaar en dat is precies wat je wil. De defense van de Chiefs had gewoon gene kans en het lukte ze ook bijna niet om ook maar een vinger op Brady te leggen. Naast dat de offense natuurlijk geweldig was, heeft naar mijn mening de defense van Tampa Bay deze wedstrijd gewonnen. Ze waren niet te stoppen en hebben Mahomes en zijn vrienden niet een moment rust gegund. Ja trouwens, Ze hebben genoeg rust gehad want ze hebben vaak zat op de bank gezeten nadat het ze niet lukte om een first down te bemachtigen. Maar in het veld werden ze niet met rust gelaten. Linebackers zoals Devin White, lavonte David en Antoine Winfield jr. waren overal. De D-line was sterk, snel en genadeloos voor de O-line van de Chiefs. Het is deze mannen gewoon gelukt om Mahomes en de Chiefs te weerhouden van scoren. Dat is gezien de laatste jaren iets wat je je kleinkinderen gaat vertellen. 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.