3 X 3 basketballers zetten bijzondere prestatie neer

  • , door Floris de Jongh
  • 1 min lezen
https://nos.nl/video/2519350-nederlandse-3x3-basketballers-grijpen-ticket-voor-spelen-in-parijs

Nederland gaat officieel naar de olympische met de 3 x 3 basketballers na dat ze Frankrijk hebben verslagen met maar liefst 21-13. Ben je benieuwd naar dit artikel? Lees hier meer!

3 X 3 basketballers zetten bijzondere prestatie neer

De 3 X 3 basketballers hebben het geflikt. ze hebben officieel een ticket voor de Olympische spelen behaald. Dat is een hele prestatie want dit is de eerste keer dat het Nederlandse basketbalteam op de olympische gaat spelen. 

Er zijn veel verschillende teams die meedoen met het kwalificatie toernooi om een ticket te bemachtigen naar de Olympische Spelen. Toch was het toernooi alles van makkelijk, zo wisten de mannen nauwelijks de groepsfase te overleven…Als jongetje droom je ervan om op een dag op de olympische spelen. Jesse Voorn, Arvin Slagter, Julian Jaring en Dimeo van der Horst begonnen aan dit toernooi waarvan ze nooit durfde te dromen. Het was alles behalve makkelijk aangezien het in de groepsfase Nederland al moeilijk werd gemaakt. Zo verloor Nederland de eerste wedstrijd tegen Letland met 21-17 en ook meteen de tweede wedstrijd tegen Canada wisten ze te verliezen met 17-15. Na de slechte start van Nederland  ging het snel beter en wisten ze te winnen van Oostenrijk en Kroatië waardoor ze genoeg punten hadden om naar de kwartfinale te gaan. Ze wisten in de kwartfinale van de Verenigde Staten te winnen met 21-16 en zo mocht Nederland het opnemen tegen de favoriet van het toernooi. Frankrijk staat bekend als een van de beter teams, toch wist Nederland knap te winnen met maar liefst 21-13 wat hun de ticket opleverde om naar de Olympische Spelen te gaan.

Na het laatste fluitsignaal waren de basketballers door het dolle heen en konden ze haast niet geloven dat het gelukt is. Ze gaan officieel naar de Olympische Spelen. Bondscoach Benjamin liet weten dat er veel goede landen naar de olympische spelen gaan, maar dat ze er alles aan gaan doen om ze ver mogelijk te komen in het toernooi.

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.